Nyhet! MGO Flytande Manukahonung 600+
Att framställa MGO Manukahonung tar tid. I slutet av processen står exempelvis honungen under sakta omröring i 2-4 veckor. Omröringen bidrar dels till den krämiga konsistensen, dels till att honungen inte kristalliseras lika fort. Avstår man från momentet får man en honung med samma egenskaper men med en mer flytande konsistens. För att snabbt kunna möta den stora efterfrågan utökas nu sortimentet med en flytande manukahonung.
”Flytande manukahonung innehåller samma höga halt av methylglyoxal. En del upplever den som lenare och föredrar den därför framför den krämigare varianten. Beroende på temperatur kan den flytande honungen kristalliseras tidigare än den omrörda, krämiga men det är ingenting som påverkar honungens egenskaper eller hållbarhet.” säger Jonas Nobel, VD på Medfour.
FAQ - MGO Flytande Manukahonung 600+
Har MGO Flytande Manukahonung hettats upp?
Nej. När manukahonung skördas är den flytande. Vid hantering för att tappas på burk värms den vid behov upp till max 35 grader Celsius, vilket garanterar att näringsämnen och mängden methylglyoxal är intakt.
Varför kristalliseras MGO Flytande Manukahonung?
Manukahonung är en honung som innehåller mycket glukos eller druvsocker som det också kallas. I en naturlig process, speciellt under temperaturförändringar omvandlas glukos till kristaller. Det görs för att den mättade lösningen helt naturligt har ett behov av mindre glukos.
Hur tar jag bort kristaller i MGO Flytande Manukahonung?
Genom att varsamt värma upp honungsburken. Förslagsvis på ett tempererat element eller i ett vattenbad.
Hur förvaras bäst MGO Flytande Manukahonung?
I en temperatur mellan 20-25 grader Celsius, men den kan också stå i normal rumstemperatur även om det då kan bildas kristaller.
Vilken kvalitet har MGO Flytande Manukahonung?
Samma höga kvalitet som MGO Manukahonung. All MGO Manukahonung är monofloral manukahonung från Nya Zealand utan tillsatser. Monofloral betyder att skörden kommer från pollinering av enbart växten Manuka eller Leptospermum Scoparium som den heter på latin. Alla MGO produkter är testade för såväl methylglyoxal och DHA av ett ISO certifierat laboratorium.
Vad är skillnaden mellan fast och flytande manukahonung?
Konsistensen är skillnaden. En fast MGO Manukahonung har blandats med en mindre mängd vispad manukahonung från samma skörd eller batch som det också kallas. Blandningen kyls varsamt ner och rörs sedan runt i ett kärl under 2-4 veckor. Det ger en ljusare manukahonung med en fast konsistens som motverkar att manukahonungen kristalliseras. Flytande MGO Manukahonung har tappats på burk utan att behandlas i kärl under en längre tid.
När ska jag välja MGO Flytande Manukahonung?
Det är upp till var och en att välja konsistensen. Men flytande manukahonung är lite enklare att ta vid allvarligare besvär i hals, svalg och luftvägar. Rekommenderat intag är 1-2 teskedar dagligen. Det bästa är att ta manukahonung som den är och inte spä ut den i vätska eller mat, även om det också går bra.